Ondernemers die mais willen telen op zand- en lössgrond dienen dit tussen 1-1 en 15-2 bij RVO te melden.
De NVWA kan zo controleren of deze ondernemers zich houden aan de kortere uitrijdperiode voor maispercelen op bouwland.
Tussen 1 januari en 15 februari 2022 kan melding gedaan worden door in te loggen op mijn.rvo.nl. Ondernemers die inloggen met eHerkenning hebben betrouwbaarheidsniveau 2+ nodig. Ondernemers die inloggen met DigiD kunnen dit doen via een sms-code of de DigiD-app. Voor het ondertekenen van de melding zijn TAN-codes of is eHerkenning nodig.
Voorwaarden voor de regeling
- U meldt uiterlijk 15 februari bij RVO op welke percelen u dit jaar van plan bent mais te telen. Dat doet u voor grasland en bouwland.
- Heeft u een perceel niet gemeld? Dan mag u daarop dit jaar geen mais telen.
- U geeft het uiterlijk 14 maart door als er iets verandert in de percelen waarop u mais gaat telen.
- Heeft u gemeld dat u mais gaat telen op een bouwlandperceel? Dan rijdt u hierop geen drijfmest of vloeibaar zuiveringsslib uit van 16 februari tot en met 14 maart.
Toch geen mais telen?
Op een perceel dat u gemeld heeft mag u mais telen, maar dit hoeft niet. U mag ook iets anders telen zonder dat u het perceel intrekt. U geeft altijd in de Gecombineerde opgave door wat u uiteindelijk op een perceel teelt. Als u een bouwlandperceel niet intrekt, blijft daarvoor wel de kortere uitrijdperiode gelden.
Uitzondering
Teelt u mais met de biologische productiemethode en heeft u hiervoor een certificaat van Skal? Of teelt u suikermais onder folie? Dan hoeft u uw maispercelen niet te melden. U heeft dan ook niet te maken met de voorwaarde dat u korter mest mag uitrijden.
Meer informatie over hoe u de maispercelen kunt melden vindt u op de website van RVO.