Scroll
Meld je aan voor de nieuwsbrief
27 september 2023

Gratis online (bij)leren over groenbemesters

Wat is de ideale groenbemester voor mijn perceel? En hoe kom ik tot een goede keuze hierin? Akkerbouwers en melkveehouders die zich dat afvragen, kunnen hun kennis vergroten door een online cursus.

Deze nieuwe cursus duurt een uurtje, is gratis en kan je in je eigen tempo en tijdstip volgen op je mobiel of pc.

In de online kennissessies worden de belangrijkste redenen om een groenbemester te telen behandeld. Daarnaast wordt uitgelegd hoe je tot een keuze voor een groenbemester kan komen. Op hoofdlijnen komen de soorten groenbemesters, hun eigenschappen en de voor- en nadelen aan bod. De twee online sessies duren ieder ongeveer een half uur om door te nemen. Naast uitleg krijg je met filmpjes, vragen en stellingen met meer informatie over groenbemesters.

Leerplatform
Deze online cursus over groenbemesters vind je op het leerplatform ‘leren voor ons allemaal’. Na het invullen van dit korte aanvraagformulier, krijg je per mail de gratis toegangscode toe gestuurd. Na het invullen van deze toegangscode kan je aan de slag.

KLIK HIER voor meer informatie over de cursus.

Bodemgezondheid
Groenbemesters spelen een belangrijke rol bij het behouden en verbeteren van jouw bodemgezondheid. Ze kunnen aaltjes beheersen, helpen bij het voorkomen van erosie, verbeteren de bodemstructuur en bevorderen de biologische activiteit. Door voedingsstoffen uit de bodem vast te leggen, voorkomen groenbemesters dat voedingsstoffen uitspoelen en verloren gaan.

Vervolg
Deze online cursus over groenbemesters krijgt deze winter een vervolg. In de volgende online sessie wordt er dieper ingegaan op de teelt van groenbemesters en het kiezen van groenbemesters op basis van hun eigenschappen. Ook volgt er een verdieping naar welke groenbemester je kunt kiezen bij de aanwezigheid van aaltjes.

Deltaplan Agrarisch Waterbeheer
Deze online leeromgeving is ontwikkeld door het Deltaplan Agrarisch Waterbeheer (DAW) in samenwerking met Wageningen University & Research (WUR). Het DAW helpt je om grip te krijgen op jouw bodem- en waterbeheer.

DAW Kennisprogramma
Het Kennisprogramma van het Deltaplan Agrarisch Waterbeheer wil alle beschikbare kennis over bodem- en waterbeheer beter vindbaar en toepasbaar maken voor boeren en tuinders. Het DAW Kennisprogramma wordt financieel mogelijk gemaakt door het ministerie van LNV. Heb je nog vragen of wil je meer weten over wat Deltaplan Agrarisch Waterbeheer voor jou doet op het gebied van bodem- en waterbeheer? Kijk op https://agrarischwaterbeheer.nl/.

 

Vragen?

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×

Sluiten
Sluiten