Scroll
Meld je aan voor de nieuwsbrief
25 oktober 2023

Nieuwe data rondom stalaanpassingen in Brabant

Onlangs heeft provincie Noord-Brabant aangegeven dat rundveestallen niet op 1 juli 2024 maar op 1 januari 2026 aangepast moeten zijn. Wat dit betekent, legt Corné van Wagenberg van Arvalis uit.

De gewijzigde datum moet officieel aangepast worden in de verordening van de provincie, en geeft nu dus nog wat onduidelijkheid. De datum waarop het recht blijft gelden dat ‘het moment van indienen van de vergunningaanvraag van toepassing is’ wordt waarschijnlijk verschoven. Dit is nu nog niet het geval.

Het kan voor enkele ondernemers interessant zijn om toch voor 1 juli 2024 een vergunning aan te vragen indien de tijdvakken in bijlage 2 met maximale emissiewaarden niet worden aangepast aan het verschuiven van de datum naar 1 januari 2026. Indien er later wordt ingediend is er sprake van een strengere norm.

Dit kan ook van toepassing zijn voor pluimveehouders waar de stalsystemen op dit moment nog voldoen, maar waar bij het verstrijken van de termijn van 15 jaar er aan een strengere eis moet worden voldaan. Het is dus verstandig om in de gaten te houden hoe de definitieve teksten er uit gaan zien om later geen grote investeringen te hoeven doen.

 

Vragen?

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×

Sluiten
Sluiten