Scroll
Meld je aan voor de nieuwsbrief
13 mei 2024

Glas-voor-glas regeling Noord-Brabant

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant heeft aan het begin van dit jaar de glas-voor-glasregeling vastgesteld.

Met de glas-voor-glasregeling biedt de provincie solitaire glastuinbouwbedrijven en teeltondersteunende kassen de mogelijkheid om door te groeien. De glas-voor-glasregeling is vanaf 1 januari 2024 ingegaan, samen met andere regels voor kassen die deel zijn van de omgevingsverordening Noord-Brabant. Met deze regeling biedt de provincie solitaire glastuinbouwbedrijven de mogelijkheid om vanaf 1 januari uit te breiden boven de 3 hectare en teeltondersteunende kassen tot maximaal 1,5 hectare. Voorwaarde voor de uitbreiding is dat op een andere plaats in de provincie een gelijke hoeveelheid aan glasopstand wordt gesaneerd.

Hoewel de provincie met de glas-voor-glas regeling ruimte biedt aan ondernemers, is de gemeente het bevoegd gezag en heeft dus een beslissingsbevoegdheid. Bij Arvalis hebben we de expertise in huis om je te begeleiden in de gehele ruimtelijke procedure met de gemeente en andere belanghebbenden in de omgeving. Van een eerste verkenning van het plan met een principeverzoek (ook wel concept vergunningsaanvraag genoemd) tot en met de verlening van de uiteindelijke omgevingsvergunning.

Wil je meer informatie over de glas-voor-glasregeling, overweeg je om je glastuinbouwbedrijf uit te breiden of te beëindigen? Onze adviseurs staan voor je klaar via 073-217 3580 of infozbg@arvalis.nl.
Wij kunnen ook begeleiden bij het aan- en verkoopproces van vierkante meters glas. We houden hiervoor actief een lijst bij met aanbieders en vragers.

Vragen?

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×

Sluiten
Sluiten