Scroll
Meld je aan voor de nieuwsbrief
10 september 2024

Nieuwe subsidiekansen voor duurzame landbouw in Limburg: vraag nu aan!

Vanaf 2 september is in het kader van het Nationaal Strategisch Plan GLB 2023-2027 de subsidieregeling Paragraaf 3 Niet-productieve investeringen op landbouwbedrijven geopend in Limburg.

Subsidieregeling Limburg
De regeling biedt de mogelijkheid tot het aanvragen van subsidies voor diverse niet-productieve investeringen, gericht op verbetering van het watersysteem in Limburg. De  subsidie bedraagt 100% voor de categorieën A1, B1 en C1 en 70% voor de categorieën A2, B2 en C2. De subsidie heeft 3 hoofdcategorieën:

A       voornamelijk bedoeld om de waterkwantiteit en -kwaliteit in hellende en erosiegevoelige gebieden te verbeteren;
B       investeringen voor het verbeteren van de waterkwantiteit en -kwaliteit in heel Limburg;
C       investeringen die de biodiversiteit in het landelijke gebied verbeteren.

De subsidie kan worden aangevraagd voor een breed scala aan niet-productieve investeringen, zoals het aanleggen van een graft, houthakseldam, vervangen van erfverharding door water infiltrerende erfverharding, ondergrondse opvang van silosappen, bovengrondse waterberging, aanleg van heggen, hagen, bomen en houtkanten, heggen, hagen, bomen en houtkanten en nog meer. Klik hier voor een volledige investeringslijst.

Openstelling
Aanvragen kunnen worden ingediend vanaf 2 september, 9.00 uur tot en met 10 oktober 17.00 uur. De subsidieaanvraag dient een minimumbedrag van € 1.000,- en een maximum van € 124.999,- subsidie te zijn. De regeling staat open voor individuele aanvragers en samenwerkingsverbanden. In totaal is er een budget van € 2.516.513,-.

Aanvraag
Subsidieaanvragen worden beoordeeld op basis van punten die zijn toegekend op de investeringslijst. Hoe hoger je punten, hoe groter de kans dat je subsidie krijgt. Aanvragers met biologische bedrijfsvoering of die in omschakeling zijn, krijgen één extra punt toegekend. Als landbouwer kun je in meerdere categorieën een aanvraag indienen, maar binnen één aanvraag kun je slechts subsidie aanvragen in maximaal één investeringscategorie. Bijvoorbeeld, je kunt een aanvraag doen in categorie B.2.1 (12 punten) en een aparte aanvraag indienen in categorie C1.3 (15 punten).

Let op: aanvragen worden beoordeeld op het aantal punten en niet op de volgorde waarin ze binnenkomen.

Voorbereiding aanvraag
Je moet je aanvraag indienen via de Stimulus-webportal. Er zijn enkele verplichte documenten die je moet bijvoegen, zoals een offerte, perceellocatie, SKAL certificaat, enzovoorts.

Heb je hulp nodig bij je aanvraag? Neem contact op met onze adviseurs Stan Corstjens via 06-51490276 of scorstjens@arvalis.nl of René Beek via 06-51843960 of rbeek@arvalis.nl.

 

Vragen?

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×

Sluiten
Sluiten