Scroll
Meld je aan voor de nieuwsbrief
10 september 2024

Nieuwe subsidiekansen voor duurzame landbouw in Gelderland: vraag nu aan!

Vanaf 2 september is in het kader van het Nationaal Strategisch Plan GLB 2023-2027 de subsidieregeling Paragraaf 2 Productieve investeringen groen- blauw en dierwelzijn geopend in Gelderland.

Subsidieregeling Gelderland

De regeling biedt de mogelijkheid tot het aanvragen van subsidies voor diverse productieve investeringen gericht op de verduurzaming van landbouwbedrijven. De subsidie bedraagt 40 procent voor landbouwers en 55 procent voor jonge landbouwers.

De subsidie is verdeeld over vijf thema’s;

A       Water
B       Biodiversiteit en biologische bestrijding
C       Energie en klimaat
D       Veehouderij
E        Precisielandbouw

De subsidie kan worden aangevraagd voor een breed scala aan productieve investeringen, zoals druppelslangen, vul- en spoelplaats, drift reducerende spuitmachines, machines voor onderwerken groenbemester, stalaanpassingen ten behoeve van dierenwelzijn en nog meer. Klik hier voor een volledige investeringslijst.

Openstelling
Aanvragen kunnen worden ingediend vanaf 2 september, 9.00 uur tot en met 28 november 17.00 uur. De subsidieaanvraag dient een minimumbedrag van € 20.000,- subsidie te zijn. Dit betekent een investering van minimaal € 50.000 euro voor landbouwers en een investering van € 36.364,- voor jonge landbouwers. Het maximum subsidiebedrag is in beide gevallen € 125.000 euro.

De regeling staat open voor individuele aanvragers en samenwerkingsverbanden van bijvoorbeeld landbouwers. In totaal is er een budget van 2,95 miljoen euro (€ 2.000.000 voor landbouwers en € 955.998 voor jonge landbouwers).

Aanvraag
Subsidieaanvragen worden beoordeeld op basis van punten die zijn toegekend op de investeringslijst. Hoe hoger je punten, hoe groter de kans dat je subsidie krijgt. Als (jonge) landbouwer kun je in meerdere categorieën een aanvraag indienen. Bijvoorbeeld, als je een aanvraag doet in de categorieën Water 2 en Veehouderij 1, dan wordt het gemiddelde van de punten genomen. In dit geval is dat 17,5 (17 + 18 = 35 / 2 = 17,5).

Let op: aanvragen worden beoordeeld op het aantal punten en niet op de volgorde waarin ze binnenkomen.

Voorbereiding aanvraag

Je moet je aanvraag indienen via de Stimulus-webportal. Er zijn enkele verplichte documenten die je moet bijvoegen, zoals een recent bankafschrift, een maatschapsakte (als je een jonge landbouwer bent), een verklaring dat je geen financiële moeilijkheden hebt, een offerte, enzovoort.

Heb je hulp nodig bij je aanvraag? Neem contact op met onze adviseurs Stan Corstjens via 06-51490276 of scorstjens@arvalis.nl of John Bal via 06-21232601 of john.bal@arvalis.nl.

Vragen?

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×

Sluiten
Sluiten