Scroll
Meld je aan voor de nieuwsbrief
10 oktober 2024

Update: nieuwe informatie beschikbaar over opkoopregeling kleine sectoren

Eerder informeerden wij je over de goedkeuring van de Europese Commissie voor de opkoopregeling van veehouderijen in kleine sectoren. Inmiddels is er vanuit de RVO meer informatie bekend.

Op 8 oktober 2024 is de Landelijke beëindigingsregeling veehouderijlocaties (LBV) kleinere sectoren gepubliceerd. Deze regeling gaat open op 18 november 2024 en loopt tot 20 december 2024. Het beschikbare budget bedraagt €50 miljoen. De regeling richt zich op veehouderijen die actief zijn in kleine sectoren zoals vleeskalveren, fokstieren, zoogkoeien, geiten, vleeseenden en konijnen.

Voor wie is de regeling?
De regeling is bedoeld voor veehouders die vrijwillig willen stoppen met hun activiteiten in een veehouderijlocatie. Om in aanmerking te komen, moet je voldoen aan specifieke drempelwaarden voor stikstofneerslag in nabijgelegen Natura 2000-gebieden. Het is belangrijk om de stikstofvracht van je locatie te berekenen met de AERIUS Check om te bepalen of je in aanmerking komt.

Wat houdt de regeling in?
In feite is de regeling vergelijkbaar met de LBV- en LBV-plus-regelingen, maar is nu uitgebreid naar sectoren die eerder niet onder deze regelingen vielen. De subsidie vergoedt tot 100% van de vastgestelde waarde per m² van de dierenverblijven voor bedrijven die onder de drempelwaarde van 2500 mol stikstofvracht per jaar vallen. Als je als piekbelaster wordt aangemerkt, kun je tot 120% van de waarde per m² vergoed krijgen. Daarnaast kun je een vergoeding krijgen voor de sloopkosten van de productiecapaciteit.

Belangrijke data

  • Aanvraagperiode: van 18 november 2024 (09:00 uur) tot 20 december 2024 (23:59 uur)
  • Budget: € 50 miljoen
  • Let op: De toekenning van de subsidie gebeurt op volgorde van binnenkomst van de aanvragen. Het is dus van belang tijdig de aanvraag voor te bereiden.

Heb je vragen of wil je ondersteuning bij de aanvraag? Neem dan contact op met één van onze adviseurs. Wij helpen je graag verder met advies op maat.

Contactpersonen
Herman Cruijsen: 06-29520267 / herman.cruijsen@arvalis.nl
Eric Zegers: 06- 30862709 / ezegers@arvalis.nl

Vragen?

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×

Sluiten
Sluiten