Een groot deel van de energierekening bestaat uit energiebelasting en opslag duurzame energie. Bedrijven met meerdere elektra aansluitingen kunnen deze mogelijk samenvoegen en kosten besparen.
Een groot gedeelte van de energierekening bestaat tegenwoordig uit Energiebelasting en Opslag duurzame energie. Deze zijn verdeeld in 3 verschillende schijven met ieder een afzonderlijk tarief.
Voor ondernemers met meerdere elektra aansluitingen binnen hun bedrijf is het in een aantal gevallen mogelijk om beide aansluitingen voor de Energiebelasting en Opslag duurzame energie samen te voegen. Hierdoor doorloopt het gezamenlijke volume maar éénmaal de verschillende belastingschijven waarmee financieel voordeel behaald kan worden.
Om in aanmerking te komen voor clustering van energiebelasting gelden wel een aantal voorwaarden. Zo dienen beide aansluitingen in gebruik te zijn door één en dezelfde gebruiker en moeten de locaties van de aansluitingen tot één en hetzelfde WOZ-object behoren.
Mochten beide aansluitingen op dit moment nog niet tot hetzelfde WOZ-object behoren, kan het alsnog mogelijk zijn om clustering energiebelasting toe te passen. Hiervoor zal er door de gemeente, afhankelijk van de omstandigheden, een complexverklaring afgegeven moeten worden waarmee de gemeente verklaart dat beide locaties tot één en hetzelfde WOZ-object behoren. Clustering energiebelasting kan met terugwerkende kracht tot maximaal 5 jaar worden toegepast.
Bent u benieuwd of bovenstaande ook voor uw situatie zou kunnen gelden? Neem dan contact met ons op zodat we de mogelijkheden hiervan in beeld kunnen brengen. Om de mogelijkheden te kunnen onderzoeken hebben we de jaarafrekeningen vanuit de energieleverancier van de betreffende elektra aansluitingen nodig en de meest recente WOZ-beschikking vanuit de gemeente of BsGW.